Erciyes Üniversitesi Kalite Çalışmaları Tarihçesi

Erciyes Üniversitesinde kalite çalışmaları 20 Eylül 2005 tarihinde yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Yönetmeliği gereğince kurulan “Akademik Değerlendirme ve Kalite Kurulu” ile başlamıştır. Üniversitede kalite çalışmaları 23 Temmuz 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Yükseköğrenim Kalite Güvencesi Yönetmeliği gereğince 5 Mayıs 2016 tarihinden itibaren Erciyes Üniversitesi Kalite Komisyonu tarafından yürütülmektedir. 31 Ekim 2023 tarihli Türkiye Cumhuriyeti On İkinci Kalkınma Planı 693. maddede belirtilen hedef ve politika doğrultusunda kalite güvencesi, stratejik planlama, performans ve veri yönetimi sistemlerinin entegrasyonunu sağlamak amacıyla Erciyes Üniversitesi Senatosunun 04.04.2024 tarih ve 09 sayılı kararı ile “Erciyes Üniversitesi Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörlüğü” kurulmuştur.