THE Emerging Economies 2019 Sıralamasında ERÜ’nün Başarısı

Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Times Higher Education Emerging Economies (THE EE) 2019 sıralamasını yayımlandı. 41 ülkeden üniversitelerin değerlendirmeye alındığı sıralamada en üst dilimdeki 442 üniversitenin yer aldığı listede Türkiye’den de 23 üniversite sıralamaya girmiştir.

Açıklanan sonuçlara göre, Türkiye üniversitelerinden 2’si 2018 yılındaki sonuçlara göre konumunu yükseltmiş, 4 üniversite konumunu korumuş, 15 üniversitenin konumlarında önemli gerilemeler yaşanmış ve bir üniversite ise sıralamaya girememiştir. Ayrıca, bu yıl ülkemizden iki üniversite ilk kez sıralamaya girmiştir.

ERÜ, 2018 yılındaki konumunu koruyarak bu yılda 201-250 bandında yer almak suretiyle önemli bir başarı göstermiştir. Bu sonuçlara göre üniversitemiz ülke genelinde 9. başarı sırasında, devlet üniversiteleri arasında ise 6. başarı sırasında yer almıştır.